29 november 2012

Adventshelg

Jag längtar till helgen då har jag lite tid över... till sånt som jag vill. 
Hinner inte ens göra ett inlägg till FABRIKEN.

Tittade på julbilder från förra årets, så det bjuder jag på idag...

Underbara hyacinter som fyller hela huset med sin doft!

Osså längtar jag att få sätta fram min julgran som jag gjorde förra året.

På lördag ska det piffas och fixas det lovar jag er. Blommor, kransar, ljus, planera julbak och kanske dekorera pepparkakor, vem vet vad helgen kommer bjuda på. Jag hälsar 1.a advent välkommen med stora famnen!


Jag saknar att tillbringa tid med er här!
Kram 

25 november 2012

Söndag

Fikat med bloggvänner,
packat produkter som ska till butiken,
plockat fram adventslådorna och
traderat lite...

Ja så har min Söndag sett ut!
Önskar det va idag vi åt dessa juliga och goda cup cakes men det va det naturligtvis inte...

Nu tar vi snart ny vecka och julpiffet kan börja så smått!

Hej hej ljusa advent!

22 november 2012

Lite glögg kanske...

nja tycker det är lite tidigt ännu med glögg, även om jag har varit på glöggprovning och allt. Men här hemma väntar vi till advent!

Lite inspiration inför glöggbjudningarna  i december bjuder jag på till Fabrikens läsare och er andra osså för den delen!



collage gjort av bilder från Royal design

Vill så gärna köpa nya glöggmuggar. Skulle kanske satsa på Höganäs espressokoppar?! Enkla och stilrena. Och den där nötskålen vill jag jättegärna kunna sätta på mitt bord här hemma! Eva Solo karafferna har jag en röd och svart fodral är på väg hit på posten, Iitala skålar har jag och de är såå användbara till mycket.


Och nu kom suget efter att julfixa och planera bjudningar!
Dax att sluta innan jag går bananas :)

Snart helg eller va säger ni?

Tjingeling!




19 november 2012

Inspirerande lunch

Idag har jag träffat två underbara vänner på lunch. Caroline och Ida, två underbara kvinnor som är så kreativa och underbara. Räcker att man börjar att förklara något eller fråga något så vet de precis vad jag menar. De är sånna som jag... pratar osammanhängande och tappar tråden medan de fortsätter på nästa, hoppar på nya trådar att prata om hela tiden och glömmer sen var man började samtalet! Är alltid lika positiv när vi träffats. Energin är påfylld och jag vill prata mer, mer och mer med mina goa vänner. Nya tankar, gamla tankar som utvecklas, inspiration och feedback! 
Jag älskar de gånger vi träffas och längtar till nästa redan då vi säger hejdå!

(blandade bilder från internätet)

På lördag den 24/11 så ska Caroline och jag stå på julmarknad tillsammans, Ida kunde tyvärr inte denna gång.
Välkomna till V.Vemmerlöv nu på lördag mellan 14-17, (ligger norr om Trelleborg) 
Jag kommer sälja brickor, smyckesträd, våningsfat, adventsljusstakar och lite andra julprodukter.

Tack tjejer för att ni finns i mitt liv!

Önskar er en skön vecka!

18 november 2012

SÖNDAG

Söndagsbild i FABRIKEN

Söndag har det varit hela dagen och jag har jobbat! Jobbat med mitt företag. Fotat produkter, lagt in i BUTIKEN gjort brickor, kortsnören, smyckesträd och en massa annat! Kreativiteten sprutar! 

I morgon är det måndag och då, då ska jag träffa några jag gillar, ja jag gillar dem JÄTTEMYCKET! 
Ni ska få höra... imorron då alltså!

Tjingeling!


Ben och en massa frågor

I fredags va jag på uppdrag, skulle prova ett par ben jag gjort till ett bord.  Dubbla kryssben va beställda. Lite ändringar ska göras sen är vi båda nöjda, även jag då. Vi pratade och pratade, det är konstigt hur man konektar med vissa människor.
Hon är en ny vän, en underbar vän som jag lärt känna genom bloggandet. Hon är sådär djup och ytlig samtidigt. Skriver så fantastiskt så det gör ont i mitt hjärta ibland men får mig även att tänka positivt.
Lady G jag är så glad att jag fått lära känna dig och att få kalla dig min vän. Vi måste träffas mer och det snart hoppas jag!

Bloggandet har öppnat en helt ny möjlighet till att träffa nya vänner. Vänner det kan man aldrig få för många av och det är minsann inte lätt att skaffa sig nya när man blivit äldre.



Blev så glad sen när jag kom hem och läste att hon Lady G valt ut mig för att svara på lite frågor om Me my self and I. Men samtidigt lite nervös, för vissa av frågorna är svåra och stora... Har egentligen ingen aning men jag svarar så gott jag kan.  Så här kommer en hel del viktig ock oviktig info om mig!


1. Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli hårfrisörska, kläddesigner. Jag ville även jobba i ett café och med barn. Kreativiteten har alltid varit viktig för mig och länge trodde jag att skapandet bara kunde va en hobby... .
2. Vad är du idag?
Mer förvirrad än någonsin...
Utbildar mig till finsnickare (möbler och inredning) och är egen företagare.  Är tjänstledig från mitt jobb som Fritidspedagog som jag inte vet om jag vill gå tillbaka till efter utbildningen. Kan sakna vissa bitar och det måste ju inte va så att jag behöver välja mellan att vara kreativ och jobba på fritis, det måste kunna gå att vara både och.
3. Vart vill du helst resa?
Jag har aldrig tidigare velat resa till USA då alla andra gjorde det. Men nu vill jag åka till; Florda, Orlando, NY, Boston och New England dvs.  MaineNew HampshireVermontMassachusettsRhode Island och Connecticut.
4. Var ser du dig själv om 5 år?
Oj så svårt! Ingen aning är mitt direkta svar. Men jag hoppas att jag arbetar med något kreativt och får skapa i massor så mina idéer får ro. 
Boende i samma hörna av världen och njuter av min familj och mina vänner.
5. Rött eller vitt ?
Snabbt svarar jag RÖTT, men vitt är osså gott riktigt kallt...
6. Sommar eller vinter?
 Absolut SOMMAR!
7. Havet eller skogen?
HAVET är min granne och jag älskar det! Det ger mig frid att sitta och titta ut över vågorna och se svanarna skölja in.
8. Hip hop eller dansband?
? Pest eller kolera liksom... Hiphoppande dansband svarar jag på den :)
9. Vad gör dig ledsen?
När människor runt omkring mig mår dåligt eller utsätts för orättvisor. Och att känna mig otillräcklig. Jag vill ju såå himla mycket...
10. Vad vill du bli bättre på?
Vara mer POSITIV, inte tänka det värsta. Kan vara lite långsynt så jag vill verkligen bli bättre på att glömma & gå vidare. Det allra viktigaste är väl egentligen att inte se så negativt på mig själv och tänka att detta är jag och det är helt ok.
11. Det bästa du vet...
Mina underbara barn som ger mig så mycket glädje och kärlek. 
Att resa, sitta i en bil eller ett flyg med hela familjen och vara på väg någonstans vi planerat att göra tillsammans!
Men osså känslan jag får när jag skapat något och kan känna på den färdiga produkt och säga - detta har jag gjort! Den är underbar den känslan! 

Ja det va en massa frågor med svar om mig.

TACK underbara Lady G som valde just mig av alla underbara bloggar som finns där ute! 


Ta hand om er där ute!

15 november 2012

Torsdagstema

Hade jag nästan glömt bort fast jag redan satt ihop två collage innan... osså såg jag allas inlägg när jag gjorde min kvällsrunda bland bloggarna... så tokigt! Ibland två inlägg och ibland flera dagars uppehåll. Ja det är så mitt liv ser ut!
 
Denna veckas torsdagstema i Fabriken är textil och det har man ju en hel del runtikring sig. Här hemma går det mesta i vitt, svart och blått. En del beigt kan man osså hitta.

Men snart kommer julen att få ta över vårt hus och då bytas mycket av det blåa ut till rött. Jag gillar rött i lagom mängd och attdet lätt kan bytas bort igen. 

Juliga detaljer var av en del snart kommer finas till försäljning här.
 
Ha det bäst!

Glöggprovning

och julkickoff på Almaregården
är ett mycket bra sätt att starta upp julförberedelserna på.
 
Almaregården är en mysig blomster- och trädgårdsbutik i utkanten av Höllviken. De har fyllt en hel lada och lite till med underbar julstämning just nu. Från 1a advent til den 4de ska de även sälja julgranar och gulaschsoppa utomhus. Underbart mysigt kommer det att bli!
 
Men i går kväll va jag där för den årliga glöggprovningen, soppan och julinspirationen.
 

 
Glöggen vi fick testa var Vinterglögg, Blossas årgångsglögg, Vinfabrikens äppelglögg och Herrljungas mocca och chokladglögg.
Bäst tyckte jag faktiskt att Blossa va, den är riktigt god utan att behöva en massa tilltugg till. Äppleglöggen va osså fin tillsammans med pepparkaka och en Stilton ost. Vinterglöggen va, ja den smakade glögg helt enkelt. Moccaglöggen föll mig inte alls i smaken.
 
Under tiden vi fick smaka så berättade en man om glöggens historia och mindre men ack så roliga saker om vår juldryck.
Visste ni tex att det säljs 5 miljoner liter glögg bara i Sverige varje år och då främst november-februari. Och att glögg kallades för sexorgiedricka för några hundra år sedan. Och ska man tillsätta sprit i saftglögg så gör man det bäst med en smaksatt sprit, kryddad med nått passande.
Och glögg, den ska värmas med termometer för den ska absolut inte över 70 grader för att smaka bäst och mest.
 
Sånt här gillar jag, människor med helt oviktigt vetande. Men det är kul vetande!
 
Med hem fick bla första hyacinten följ.
Längtar till den börjar blomma och sprida sina dofter...
 
 
Ohh vad jag längtar efer att kicka igång på riktigt här hemma nu.
 
Jul jul strålande jul!
 
Ha det bäst!


13 november 2012

Julshopping

Hittade en ny öppnad butik helt i min smak på nätet.
 
Butik Linnea
 
Stjärnor, stjärnor och åter stjärnor. Osså lite trä och metall!
 
Pastaslev och slev - House doctor, smidesstjärna - miljögården
och ljusslinga - watt & veke.
 
 Gillar det mörka träet mot vårt svarta bord, enkelheten tilltalar!
Gryt underläggen är jättegamla men används nästan dagligen. Den lilla gjutjärnspannan som vi smälter smör i och har som såskanna är en favorit som hittat tillbaka på vårt matbord efter en sväng på loftet i en låda. Man ska inte kasta allt det kan bli använt igen, hihihi säger jag lilla hamstern...
 
 
 Ljusslingan blev det bråk om här hemma, två döttrar ville envist ha den och jag förstår dem för den är verkligen fin. Så den hamnade i vardagsrummet just nu. Kommer säkert att flytta runt innan jul!
 

 
 
Har börjat julproduktionen här hemma lite smått. Ska ju stå på julmarknad nu snart så det gäller att tillverka. Ni ska snart få se vad jag håller på med!
 
Annars tar vi hand om oss här hemma och pratar, pratar och pratar om sunt förnuft, rättigheter, skyldigheter och konsekvenser. Viktiga frågor när man går in i puberteten och är lite vilsen.
 
Ta hand om er, Kramis!


11 november 2012

Tankar

 
Har inget att säga, har inget att visa, men en himla massa tankar... 
 
Egentligen vill jag skriva och skrika samtidigt, en hel massa faktiskt, men jag väljer att låta bli! För det leder inte till nått gott i alla fall. Får ta det i ett annat forum, måste samla tankarna...
Men jag säger så mycket som  -Fy fanken för de människor som tror sig ha rätt att göra sig lustiga på andras bekostnad!
 
Jag håller tankerna och önskar...
 
Må bäst och ta hand om alla som finns runt er! Säg nåt snällt till nån ni inte brukar prata med, det kan göra deras dag till den bästa på länge!
 
Kramisar
 
 
 
 

8 november 2012

Torsdagstema

Jag vill göra om i mitt och mannens sovrum.
Byta färg på väggar och nya kuddar och annat piff! Hmm undrar när jag ska ha tid till det...

Idag är det beiga väggar med stjärnor, börjar tröttna på allt detta beiga som vi fixade för nåt år sedan...
 Detta va fabrikens torsdagstema, och vill ni ha mer sovrumsinspiration så kicka in här


Tjingeling vänner!
 

6 november 2012

Att inte hänga med och bomb

Är det snart jul? Tycker fler och fler bloggare visar julsaker och juleljus... Nä här väntar vi ett tag med det! (men det är kul att smygtitta vad allt ni hittar på, men bara titta, hihihi)
Men jag skulle gärna vilja ha en sån här sötis året runt...
 
 
Osså va det bomben...
 
I helgen gjorde vi ju glassbomb, hihihi!
Och här kommer receptet
 
Börja med att ta en stor plastskål som kan stå i frysen och ett tips är att kolla så att skålen får plats i frysen. Har missat det nån gång och det blir så struligt, hihi!
 
Vispa ett bigpack (jag brukar ta vanilj) med degkrokar så den mjuknar men inte smälter, inte lätt men det går. Tryck sen glassen mot kanterna på skålen. Innan den ska in i frysen så krossa maränger och täck glassen, sen ska skålen in i frysen med lite plastfolie över sig. Låt stå där i 20-30 min.
Sen är det dax för nästa lager glass och då är det roligast om man tar nån glass i annan kulör för att få finast snittyta och smakskillnad. Jag använde 1,5 liter chokladglass som jag vispade mjuk och bredde på marängerna inne i skålen. Sen tryckte jag fast mini marshmallows i chokladglassen och in i frysen 20-30 minuter igen.
Sist fyller man resten av skålen med en tredje sort glass. Jag vispade 1 liter hallonsorbe och fyllde med. Sen ska skålen in i frysen igen.
 
När den ska serveras så sätt skålen i varmt vatten innan du själper upp bomben på ett fat. Glöm inte att dekorera bomben.
 
Så alltså:
Skål
Glass
Maränger
Glass
Mini marshmallows
Glass
Dekoration
 

 
 
 
Ha en fortsatt skön vecka godingar!
 

4 november 2012

Kalashelg

Äldsta dotter fyller tio år så hela helgen har det varit kalas.
I lördags va det tjejparty med Halloweentema. Huuuuaaa va hemska vissa ungar va, utklädda då alltså :) Vissa går verkligen all in, och jag gillar det! Så kul med barn som vågar utan att tänka på vad andra ska tycka! Precis så man vill att de ska tänka.
 
(Söndagsbilden till Fabriken får spegla hur vårt matbord sett ut de sista dagarna)

Glassbomb med maskar, fingrar och gräddbulleberg stod på önskelistan.

 
Idag har det varit släktkalas  med älgstek och pumpatårta, det osså på önskelistan.
 
Men de allra bästa har nog varit dotterns reaktion på att hon verkligen fick en sån telefon hon önskat sig!
 
 
DET är lycka det!
 

Nu kör vi ny vecka och lite mindre att planera och göra men ack så mycket ändå! Tjohoo tur det för annars blir jag såå trött :)
 
Ta hand om dig!

2 november 2012

Spa med familjen

Ja ni läste rätt, spa med familjen! Det är inte många ställen som låter barn få följa med. Men hotell Skansen i Båstad har denna höstlovsvecka haft special vecka för familjer. Barn mellan 7-13 år fick prova på lite olika behandlingar bla. ansiktsbehandling, fotbehandling och honungsmasage som dottern fick testa. Hon va speedad innan och helt lyrisk efter. Jag körde både ansiktsbehandling OCH masage och varje gång jag gör sånt så säger jag till mig själv att detta ska jag unna mig själv oftare... men så blir det ju naturligtvis inte eftersom jag själv står långt ner på prioriteringslistan, tyvärr!
 
I ett helt dygn har vi mått gott här.
Underbar inredning och fina detaljer, sköna bad och härliga bastuar.
 
 Ett kallbadhus och en massa brasor att mysa vid.
 och maten ja MATEN!!
 
Gud himmel så god maten va. Den va så god att jag satt och blundade och bara njöt av alla underbara smaker som rullade runt i munnen på mig och jag mmmmade och mmmmade! Ja ni har sett filmen... det va nästan som Michelle Pfeiffer i Frankie and Johnny :)
Underbart gott va det och ditt får vi åka igen helt klart!
 
Men nu gäller fika med bloggkolleger, halloweenparty för en snart 10 årig dotter, kalas med släkten, massa skolarbete och lite snickrande. Har lite att göra i helgen, liksom...
 
Önskar er en härlig helg!

1 november 2012

Presenttips

 
Ska du gå bort i helgen?  Det är inte alltid kul att ge blommor, vin eller nått chokladigt. Jag brukar knyta ann till årstiden när min fantasi ger vika. Så nu är det pumpor ett bra alternativ.
 
Här har jag tagit ett skokartongs lock som jag dekorerat med spanskmossa och dekorationspumpor. Slå in allt i cellofan för det ger ett mer exklusivt ut.

 
Vill man va riktigt kreativ så kan man ju karva ut en läskig pumpa.
 
 
 
Här förbereds det för fullt för dotterns halloweenparty till helgen.
Kakor bakas och lakan rivs... scary scarry scarrry!
 
Men först lite kvalitetstid med familjen!
 
Tjingeling!